Az őszi-téli időszakban sokszor nem csak az időjárás borongós, hanem a lelkiállapotunk is. A hűvösebb-nyirkosabb, vagy vagy éppen hideg időben nem csak a testünk fázik, hanem olykor lelkünk is dideregve lélekmelengető dolgokra vágyik.

Ilyenkor különösen jól jönnek olyan lélekmelengető finomságok, amelyek átmelegítik testünket-lelkünket.

Hogy milyen hangulatban töltjük a nehezebb időszakokat, igazából rajtunk múlik.

Fogadhatjuk még borongósabban a sötét-borongós napokat. De akár úgy is dönthetünk, hogy borongós időben is tudunk egy kicsit mosolyogni, jól érezni magunkat, pozitívak és bizakodóak lenni. A felhők is eltűnnek egyszer és újra felragyog a nap. Minden értelemben 🙂

Minden elmúlik egyszer. A jó és a rossz is. Igazából semmi se jó vagy rossz. A “rosszban” is ott van a “jó”, kérdés, hogy képesek vagyunk-e ezt meglátni. És a “jóban” is ott van a “rossz”, hiszen semmi sem tart örökké.

Tehát az a kérdés, hogy mihez kezdesz a mostani vagy bármilyen más helyzettel. Ez már a te személyes döntésed.

Lehet, hogy most nehéz, de el fog múlni. Sokszor nehéz ezt elhinni (nekem is), de tekints vissza az életedre, és látni fogod, hogy minden folyamatosan változik.

Ahogy párom szokta mondani: Nem a felhők festik az eget (hanem mi…). Gondolj erre és meríts erőt ebből, ha nagyon beborulna feletted az ég.

Íme 6 testet-lelket melengető finomság, hiszen ételeinkkel testünkre és ezen keresztül a lelkiállapotunkra, a közérzetünkre is hatást tudunk gyakorolni.

6 testet-lelket melengető finomság

A receptért kattints az étel nevére:

  1. Gyömbér tea készítése – Gyömbér tea recept >
  2. Diós méz házilag >
  3. Vegán sütőtökös latte kókusztejszínnel >
  4. Sütőtökös latte gabonakávéval (koffeinmentes) >
  5. Almás sütőtök krémleves >
  6. Tejszínes sütőtök krémleves >