Rólam

Nagy Szilvia - Boldogság, egészség, egyensúlyNagy Szilvia vagyok, elmúltam 40 éves, és elég rögös út áll mögöttem.

Talán mögötted is.

Az út most már sokkal simább, és érzem, hogy valami igazán szép felé tart.

Ezt a szépséget szeretném megosztani veled. Bízva benne, hogy akár egy-egy gondolattal, tapasztalattal, egy-egy biztató szóval a te utad is egyre fényesebb lesz.

Őszintén hiszem, hogy a boldogság, egészség és harmónia megteremthető. Gyere és tarts velem ezen a csodálatos és megismételhetetlen úton.

Mivel foglalkozom?

Szakmámat tekintve tanár, szakfordító és tolmács vagyok. Ezen kívül szereztem még szakácsvégzettséget is, bár azt, ahogy valójában főzök, tapasztalat útján saját magam alakítottam ki (a hagyományos szakácsképzésen a növényi alapú főzést egyelőre nem tanítják).

Saját fordítóirodámat 10 évig vezettem, ezzel párhuzamosan alapítottam meg a LovelyVeg Főzőiskolát, amely mára leváltotta irodavezetői tevékenységemet.

Gasztrobloggerként 2014. január eleje óta tevékenykedem. Több gasztroblogom is volt azóta, több alkalommal volt szerencsém főzni tévés műsorokban is. Jelenleg a LovelyVeg oldalán elérhetők a receptjeim, ill. a főzőtanfolyamaim.

Sütés-főzés szenvedéllyel

Leginkább a kreatív tevékenységekben lelem örömömet. Gyerekkorom óta sütök-főzök szenvedélyesen. Nagy kedvenceim a gyümölcsök és a zöldségek. Imádok növényi alapanyagokból mennyei finom, különleges és egészséges ételeket az asztalra varázsolni. Imádom a színeket, a különféle textúrákat, ízeket harmonikus egységgé varázsolni, és szabadon újszerű ételeket alkotni.

Ezért hoztam létre a LovelyVeg Életmód- és Főzőiskolát, ahol csoportos főzőtanfolyamokon vagy online főzőtanfolyamokon bárki megtanulhatja az egészségesebb ételek elkészítésének fortélyait.

Az elfogyasztott étel egész biztos hatást gyakorol a testünkre-lelkünkre. Ezért különösen fontos, hogy olyan ételeket fogyasszunk, amelyek pozitívan hatnak testi-lelki egészségünkre. Mivel egyediek vagyunk, nem lehet határozottan kijelenteni, hogy “mit kell ennünk”, hogy egészségesebbek legyünk vagy megőrizzük az egészségünket.

Ami biztos, hogy a több zöldség, a friss hozzávalókból készített változatos és mennyei finom ételek mindenkinek jót tesznek.

Hogy kinek mi az egészséges, az egyedi. Ezért mindenkinek a saját felelőssége, hogy saját egészséges életmódját kialakítsa. Ezt megtehetjük önálló kutatással, utánajárással, mint ahogy én is tettem. Vagy ha úgy érezzük, hogy ehhez segítségre van szükségünk, akkor tanulhatunk olyanoktól is, akik előrébb járnak nálunk ebben a témában. Ha úgy érzed, én vagyok az, aki segíteni tud neked, keress meg bátran (kapcsolat).

Az egészséget ígérő pirulákban, divatos étrendekben, diétákban és erőfeszítés nélküli azonnali “instant” megoldásokban nem hiszek. Gyerekkorom óta kutatom az egészséges életmód titkát, rengeteg fogyókúrán és próbálkozáson vagyok túl, így ezt tapasztalataim alapján merem kijelenteni.

Az egészség számomra egyfajta szemléletet jelent: egészséges hozzáállás magunkhoz, a világhoz és embertársainkhoz.

Festés szenvedéllyel

Körülbelül 2 éve tanulok rajzolni és festeni. Imádom a szép és harmonikus festményeket. Hiszem, hogy a festmények képesek szépséget, harmóniát és fényt sugározni. Remélem, hogy kitartó gyakorlással és elmélyedéssel én is képessé válok ezen minőségek magas szintű közvetítésére és átadására.

Kertészkedés

A növényeket nem csak megenni szeretem, hanem gondozni is. Különösen vonzódom a csodaszép virágzó növényekhez, a fűszerekhez. A konyhakerti növények termesztését még tanulom. A friss zöldfűszerek, a saláták, a sóska és a spenót állandó vendégei kertünknek.

Hogyan élek?

Férjemmel és egyben legjobb barátommal és társammal élek (Bodnár Péter). Életünkben két aranyos és kedves cicus is helyt kapott. Peti a főzőiskolában is sokat segít nekem: Mindig jelen van a csoportos főzőtanfolyamokon, és az online főzőtanfolyamok csodaszép videóit is neki köszönhetjük. Támogatása és lelkes biztatása szintén nagy szerepet játszott abban, hogy 2020-ban végre megszületett az első LovelyVeg online főzőtanfolyam.

Nagy Szilvia - rólam

Petivel és Miló cicóval online főzőtanfolyam felvételén

Nagy Szilvia - Rólam

Petivel és Shiva cicóval online főzőtanfolyam felvételén

Hol találsz még meg?

Weboldalaim

Megjelenések, gasztroversenyek

Egészséges életmód, életmódváltás

Ha érdeklődsz az egészséges életmód iránt, ajánlom figyelmedbe a LovelyVeg Egészséges Életmód hírleveleimet:

Egészséges életmód hírlevelek – A valóban egészséges életmód és a valódi egészség titka >>